Na een lange en koude winter is het moment eindelijk daar: de lente is begonnen! Het voordeel van de lente is niet alleen de stijgende temperaturen maar ook het feit dat er een hoop festivals en vakanties aan zitten te komen. In de winter bleef je misschien liever thuis, maar nu is het toch echt tijd om er weer op uit te trekken. En waar kun je dat beter doen dan gewoon in Nederland? Daarnaast is een nachtje of zelfs weekendje weg een super leuk en gewaardeerd cadeau-idee. Op deze manier gun je de ontvanger even een momentje samen en lekker even weg. Natuurlijk zijn we allemaal bekend met bestemmingen zoals de Dam, Madurodam en Blijdorp. Maar misschien is het leuk om iemand te verrassen met nog geheel onbekend terrein. Hier volgen een aantal leuke ideeën waar je als toerist in eigen land vást nog niet eerder van hebt gehoord. Bekend met Gorinchem? Het zal je verrassen!

Verras iemand met iets onbekends

De regio Gorinchem is misschien niet de eerste regio waar je aan denkt bij het plannen van een dagje uit. Toch is het door de centrale ligging is het zeker interessant om eens in overweging te nemen. Daarnaast is er in en rond Gorinchem ontzettend veel te beleven, dus laat je verassen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Slot Loevestein in Poederoijen? Het slot is een mooi stukje Nederlands erfgoed en biedt daarnaast leuke activiteiten aan voor de kleine.

Een ander bijzonder stukje Nederland is uiteraard de Biesbosch. Veel mensen zullen er wel eens van gehoord hebben, maar het is ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken! In de Biesbosch zijn genoeg (sportieve) activiteiten te ondernemen voor het hele gezin, zoals vogels spotten, varen en kanoën. Uiteraard heeft Gorinchem zelf ook veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de Grote kerk (en beklim hem!) en het Gorcums museum op de Grote Markt. Daarnaast is het Gorinchemse zomerfeest zeker een aanrader om in je agenda te noteren. Het zomerfeest vindt plaats van 21 tot en met 26 augustus. Net als ieder jaar belooft het met alle artiesten razend gezellig te worden! 

Overnachten

Wil je iemand echt een geheel weekend weg cadeau doen? Combineer het uitstapje naar Gorinchem en omgeving dan met het bezoeken van een grotere omliggende steden als Breda, Den Bosch, Utrecht of Rotterdam. Hierna kunnen ze weer lekker terug naar het rustige dorp met stadsrechten en afronden in een door jou uitgekozen suite. Een hotel in Gorinchem biedt de rust, maar ook het avontuur waar je iemand écht mee kunt verwennen.