Op het moment dat een vriendin uit je vriendengroep zwanger is, kan het leuk zijn om een babyshower te organiseren. Bij een babyshower vier je de zwangerschap van de vriendin, door bijvoorbeeld kinderchampagne te drinken, leuke activiteiten te organiseren, enzovoorts. Echte champagne drinken mag natuurlijk niet meer tijdens de zwangerschap van je vriendin! Het is niet ongebruikelijk dat vriendinnen van de zwangere vrouw deze babyshower organiseren. In sommige gevallen kan ook de partner of bijvoorbeeld een moeder zich hiermee bemoeien. Overleg vooraf wie welk deel van de babyshower organiseert, om te voorkomen dat iemand twee babyshowers heeft. In dit artikel geven we tips, die je kunnen helpen bij de organisatie hiervan.

 

Tip 1: maak vooraf een gastenlijst

Bij een babyshower wil je voorkomen dat het te druk wordt voor een zwangere vrouw. Het zwanger zijn kost immers al voldoende energie! Organiseer de babyshower daarom enkel voor de beste vriendinnen en niet voor alle familie. De familie komt pas langs op het moment dat het kind ook daadwerkelijk geboren is. Door vooraf een gastenlijst op te stellen voorkom je dat mensen vergeten worden, of dat het toch te druk wordt. Je kunt de mensen van de gastenlijst met een leuke kaart uitnodigen voor de babyshower.

 

Tip 2: zorg voor voldoende versiering

Een babyshower moet een echt feestje zijn! De zwangere vriendin zal immers een zware tijd tegemoet gaan. Zorg er daarom voor dat de ruimte waar de babyshower gehouden wordt, op een leuke manier is ingericht. Hang vlaggetjes op, laat foto’s aan de muur hangen waarop de zwangere vrouw zelf een baby was, enzovoorts. Er zijn verschillende webwinkels waar je versieringen voor de babyshower kunt kopen.

 

Tip 3: schaf een leuk cadeau aan

Ook een cadeau mag natuurlijk niet ontbreken bij een babyshower! Kies bijvoorbeeld voor een kalender, waarop een zwangere vriendin de zwangerschap bij kan houden. Bekijk hier voorbeelden van deze kalenders. Naast een kalender zijn er nog talloze andere cadeaus, die je aan een zwangere vriendin kunt geven. Denk bijvoorbeeld ook aan de bekende taart, opgebouwd met luiers. De luiers komen goed van pas en zijn daarbij geschikt voor jongens en meisjes. Vaak is tijdens de babyshower nog niet duidelijk, wat het geslacht van het kindje wordt.

 

Organiseer je de babyshower zelf? In dat geval kan het leuk zijn om een taart te kopen, waarvan de binnenzijde overeenkomt met het geslacht van het kindje. Mits je dit vanzelfsprekend al wilt delen.