Een digitale samenleving vraagt om digitale kado's

Toch worden er nog steeds veel boeken gekocht en kado gegeven. Terwijl veel mensen tegenwoordig een tablet of grote smartphone hebben, waar je ook op kunt lezen. Bijvoorbeeld in de trein, in de tuin en zelfs in de sportschool.

Hieronder enkele voordelen van het geven van een digitale download.

  • Hij kan niet kwijtraken. Heb je wel eens een boek uitgeleend dat je nooit meer terug hebt gehad? Vaak ben je zelfs al helemaal vergeten aan wie je het boek hebt uitgeleend. Dat kan niet met een e-book, de link kun je altijd eenvoudig terugvinden in je mailbox.
  • Lezen waar en wanneer je wilt. Ik gaf hierboven al het voorbeeld van lezen in de sportschool. Dat is wat ik zelf vaak. Geen roman natuurlijk maar een boek over krachttraining, waar verschillende oefeningen in staan die je kunt doen. Dit boek kocht ik ook niet van papier maar als Gespierde God e-book download.
  • Vaak voordeliger dan een papieren boek. Ik zeg vaak, want er wordt in NL nog steeds wel 21% BTW gevraagd over digitale boeken. Dat is vreemd, want over papieren boeken is maar 6% verschuldigd. Dat komt omdat de overheid wil aanmoedigen dat wij lezen. Hierin lopen ze alleen wel een stuk achter, want tegenwoordig heeft bijna iedereen een tablet en kan dus online lezen.

Mijn digitale download kadotip

Zoals ik hierboven al beschreef, heb ik veel plezier van het downloaden van het Gespierde God boek.