Een relatiegeschenk is een relatiegeschenk omdat u deze voorziet van een opdruk (bijvoorbeeld uw logo) of een persoonlijke boodschap of blijk van waardering. Het relatiegeschenk kan een vriendelijk gebaar zijn naar relaties of medewerkers of een herinnering aan een periode tastbaar maken. De meest complete groothandels in relatiegeschenken bieden u veelal een drietal bewerkingen voor de geschenken: bedrukken, borduren en graveren. 

 

Bedrukken

 
De standaard bewerkingsmethode voor relatiegeschenken is bedrukken. Door middel van met name zeefdruk wordt uw geschenk voorzien van uw logo, ontwerp of tekst. Een opdruk middels de zeefdruk-techniek is hoogwaardig en slijtvast en bovendien geschikt voor vrijwel alle materialen van kunststof en metaal tot en met kleding en de meeste andere textielsoorten. In tegenstelling tot andere drukmethodes is zeefdruk dankzij een goede dekking ook heel geschikt voor donkere ondergronden. Bedrukken is bovendien meestal de goedkoopste methode om uw relatiegeschenk te voorzien van uw ontwerp. De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid kleuren in uw ontwerp.
 

Borduren

 
Borduren is een perfecte bewerkingsmethode voor vrijwel alle soorten textiel en kleding. Borduren geeft uw kleding of textiel veelal een luxere uitstraling dan bedrukken. Een borduring is goed slijtvast. Op sommige soorten textiel, bijvoorbeeld fleece en handdoeken, is bedrukken geen aanrader en borduren eigenlijk de enige optie voor een hoogwaardig resultaat.

 

Graveren

 
Vooral relatiegeschenken van glas, hout of metaal bieden u de kans om te kiezen voor een gravure. Een gravure geeft uw relatiegeschenk een luxe uitstraling. Wilt u bijvoorbeeld een powerbank graveren? Of toch liever pennen graveren? Dan is gravure een uitstekende mogelijkheid om op een professionele wijze uw doelgroep te bereiken.

 

Bedrukken, borduren of graveren uitbesteden of zelf doen?

 
Sommige groothandels beschikken zelf over een zeefdrukkerij en/of de benodigde apparatuur om uw relatiegeschenken te kunnen borduren of graveren. Anderen besteden één of meerdere van de bewerkingsmethoden uit bij een gespecialiseerde drukkerij of graveerbedrijf. Het verschil zou je kunnen opmerken in prijzen en levertijden van uw relatiegeschenken, maar als u enkele offertes opvraagt krijgt u daar als het goed is snel genoeg inzicht in.
 
Meer: