Heren kniekousen zijn de standaard sinds de uitvinding van de sok. Sokken zijn ontworpen om de huid te bedekken tijdens momenten dat het dragen van een lange broek niet praktisch is. Het was namelijk tot de afgelopen eeuw niet geaccepteerd om lichaamshuid in het openbaar te tonen.

Vandaag de dag doen we minder moeilijk over het tonen van lichaamshuid. Toch zijn er voldoende redenen om kniekousen aan te trekken. Een korte opsomming:

– Uiterlijke redenen (formele kleding of kuisheid)

– Het voorkomen van blaren

– Warm houden van de voeten en onderbenen

– Extra steun voor de onderbenen

De lengte van de sok maakt het verschil

Het belangrijkste verschil tussen herensokken en heren kniekousen zijn de lengte. Sokken zijn kort (maar niet zo kort als enkelsokken) en kniekousen zijn lang.

Kniekousen zijn de standaard keuze voor een formele kledingstijl. Een pak, kostuum of pantalon wordt aan de voeten vrijwel altijd aangevuld met een set heren kniekousen.

Onze favoriete webwinkel om heren kniekousen te kopen is overigens hemdvoorhem.nl.

Onder een pak is het niet raadzaam om normale herensokken dragen. Afhankelijk van je positie zal je broekpijp oprollen. Normale sokken zijn niet lang genoeg om de benen te bedekken. Het zicht van een paar harige benen zal niet in dank worden afgenomen en vloekt met de rest van jouw outfit.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed 

Wat is de ideale lengte?

De ideale lengte van heren kniekousen verschilt van persoon tot persoon. Een voorbeeld: Sommige mensen hebben korte onderbenen en lange dijbenen. In dit geval kun je kortere kousen dragen dan iemand met langere benen.

Belangrijk is dat de kousen minimaal tot het midden van de kuit reiken. Hiermee voorkom je dat de huid zichtbaar is in de meest gangbare posities. Als je echter zeker van je zaak wilt zijn, kun je kniekousen aanschaffen die tot de onderkant van je knie reiken.

Ben je toch meer van de normale lengte sokken, bekijk dan hier de trendy sokken voor heren van het moment.

Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-ondergoed 

Waar moet je op letten?

De lengte van sokken bepaalt voor een groot deel de prijs. Langere sokken betekent dat er meer materiaal wordt gebruikt en zijn dus duurder.

Veel fabrikanten proberen dan ook geld te besparen op lengte. Er zijn een groot aantal kuitsokken op de markt die in werkelijkheid slechts tot aan de toppen van je enkels reiken. Er is in principe niets mis met deze sokken voor een casual kledingstijl. Voor een meer formele setting loop je echter het risico dat je huid zichtbaar is.

Kortom, voor heren kniekousen is het van belang dat je eerst past of, indien dit niet mogelijk is, kiest voor een betrouwbare aanbieder.