De opvouwbare smartphone

De opbvouwbare smartphone lijkt de trend van 2019 te zijn. Diverse fabrikanten kondigen dit jaar een opvouwbare telefoon aan. De eerste opvouwbare smartphone ter wereld die te koop werd aangeboden is de Royole Flexpai. Dit toestel werd in 2018 op de markt gebracht door de Chinese fabrikant Royole. De fabrikant is daarmee net wat sneller dan Samsung, Huawei en LG die ook volgen met het uitbrengen van een opvouwbare smartphone.

Samsung Galaxy Fold

Op 3 mei 2019 zal de buigbare Samsung Galaxy Fold in Nederland worden uitgebracht heeft Samsung laten weten. Samsung is daarmee de eerste fabrikant die een opvouwbare smartphone in de Benelux uitbrengt. Het toestel zal te koop zijn bij drie grote providers maar kunt u ook kopen in de eigen webwinkel van Samsung. Bij de providers zal de Galaxy Fold in combinatie met een abonnement kunnen worden aangeschaft. De smartphone is open te vouwen als een boek. Aan de binnenzijde bevindt zich een groot vouwbaar scherm met een resolutie van 2152 x 1536 pixels met een schermdiagonaal van 7,28 inch. Aan de voorzijde op de cover bevindt zich een klein scherm met een formaat van 4,58 inch en een resolutie van 1960 x 840 pixels. Het toestel beschikt over drie camera’s aan de achterzijde: twee camera’s met een 12 megapixelscensor en één met een 16-megapixelsensor. Opengeklapt zijn er ook nog twee frontcamera’s waarvan één met een 10 megapixelsensor en één met een 8 megapixelsensor. Het toestel is beschikbaar met 12Gb Ram en 512GB opslag. De accucapaciteit betreft 4380 mAh. Het toestel zal te bestellen zijn voor een prijs van 2020 euro. Daarbij zijn Galaxy Buds-oordopjes, een hoesje en kosteloze reparatie bij valschade binnen een jaar bij inbegrepen.

Huawei Mate X

Na Samsung komt Huawei ook met een opvouwbare telefoon: de Huawei Mate X. De smartphone is opgevouwen 11 millimeter dik en opengevouwen 5,4 millimeter dik. Dit maakt het toestel dunner dan die Galaxy Fold van Samsung die 17 millimeter dik is. Het toestel beschikt over een 6,6-inch display aan de voorzijde met een resolutie van 2480 x 1148 pixels. De achterzijde is voorzien van een 6,38 inch display met een resolutie van 2480 x 892 pixels. De schermen zijn samen te vouwen tot een display van 8 inch. Verder is de smartphone voorzien van een 4500 mAh batterij welke de snellaadtechnologie ondersteunt. Binnen 30 minuten zou deze voor 85 procent op te laden zijn. Zowel aan de voor- als achterzijde bevindt zich een camera die tegelijkertijd te gebruiken zijn. Het toestel is beschikbaar vanaf medio mei 2019 en kunt u kopen voor een verkoopprijs van 2299 euro. De Huawei Mate X zal ook worden aangeboden in combinatie met een abonnement, waarvoor een prijs per maand zal worden betaald. In de loop der tijd zal de prijs gaan dalen of kan de smartphone tegen een mooie aanbieding worden aangeschaft.

Opvouwbare smartphone van LG

Al enige tijd deden de geruchten de ronde dat ook LG met een opvouwbare smartphone zou komen. Later kwam het bericht dat LG hier toch vanaf zou zien. Uit een patent dat LG heeft laten vastleggen op 9 april 2019 lijkt het er toch weer op dat de fabrikant wel met een opvouwbare smartphone komt. Afbeeldingen van het patent tonen namelijk een opvouwbare smartphone. Deze beschikt over twee transparante schermen en een vouwmechanisme aan de binnenzijde. Het toestel is als een boek te sluiten en als een tablet te vouwen. Elk scherm is

tweezijdig, dit betekent dat je ook via de achterzijde het touchscreen nog kunt gebruiken. Het patent lijkt aardig gedetailleerd te zijn. Wanneer LG deze smartphone zal uitbrengen en wanneer we de smartphone kunnen kopen en voor welke prijs is niet bekend.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sanneb Bosma), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.