Cadeau-idee nodig? De meeste mensen vinden het prachtig om een citrus- of sinaasappelpers cadeau te ontvangen; hoe onverwachts! Er zijn tal van sinaasappelpersen verkrijgbaar en hoe kies je nu de beste?

De meest geschikte sinaasappelpers is …

Natuurlijk hangt dit af van de wens van de ontvanger. Hecht de ontvanger veel waarde aan A-kwaliteit, zal de pers volop gebruikt worden en is diegene geïnteresseerd in 'gezondheidsoverwegingen' (slow juicen)? In het laatste geval is wellicht een doodgewone sinaasappelpers, waarbij het sap uit de sinaasappel wordt gedrukt (het bankschroef-principe, i.p.v. via roterende bewegingen verkregen sap) het allerbeste geschenk. 

Deze sinaasappelpers zorgt voor een prachtig, eenvoudig, 'slow-juice' effect. Nadelig is dat deze pers op den duur stroef zal persen, door de eenvoudig mechanische werking. Ook zult u flink kracht moeten zetten om de sinaasappel volledig leeggeperst te krijgen. Voor jonge mensen minder een probleem, maar eigenlijk ongeschikt voor ouderen. Ook de levensduur ligt vaak niet bijzonder hoog; deze pers is echt geschikt voor de liefhebber, of als low-budget aankoop. 

Geeft u liever een modern, solide sinaasappelpers, dan is het Zwitserse merk Solis één van de favorieten. "Een Solis" mag eigenlijk niet ontbreken in een modern huishouden. .

De Citruspers 

Een citruspers is geschikt voor de meeste citrusvruchten, zoals limoenen, citroenen en grapefruit. Meer nalezen? Bezoek  en lees op uw gemak wat de beste aankoop is voor de ontvanger van het cadeau!