Een horloge staat natuurlijk voor veel meer dan alleen een manier om de tijd bij te houden. In sommige kringen is een horloge bijvoorbeeld een statussymbool. Het is dus ook niet vreemd dat het houten horloge sterk in opmars is al enige tijd. Waar in het verleden het grootste en het duurste een belangrijke uiting van status was, daar is dat tegenwoordig het meest duurzame. In dat opzicht kan natuurlijk geen enkel horloge tippen aan de variant van hout. Dit komt natuurlijk vooral door het gebruik van het materiaal. Er is echter nog meer aan te wijzen.

Goed passend
Het is belangrijk om te weten dat een houten horloge eigenlijk goed passend is bij alle outfits die je kunt bedenken. Hout is immers in dat opzicht een flink flexibel materiaal. Zeker wanneer voor een horloge in een naturel look wordt gekozen is het zo dat dit zowel in een meer geklede variant als bij een speelse vrijetijdsoutfit goed tot zijn recht kan komen. Het is daardoor dus ook minder noodzakelijk om een collectie aan horloges aan te leggen. Met dit ene horloge kan immers alle kanten op worden gegaan. Ook dat is een goed voorbeeld van duurzaamheid te noemen.

Steeds meer mogelijkheden
De opkomst van het horloge van hout heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer mogelijk wordt op dit gebied. Waar in het verleden één model van één designer op de markt kwam, daar is er nu een flinke verscheidenheid aan modellen. Dit betekent dus ook dat je een model kunt kiezen dat jouw persoonlijkheid goed weergeeft en echt uniek is. Dit is nog altijd zeer belangrijk waar het gaat om mode en accessoires. Een horloge is immers niet alleen maar praktisch omdat je er de tijd op kunt zien, maar is ook een soort kers op de taart waar het gaat om jouw kledingkeuze.