Bij het zoeken naar een heren armband moet je op andere zaken letten bij dames armbanden. Hoewel dames over het algemeen erg kritisch zijn bij het kiezen van de juiste armband, zijn veel mannen dit ook. Als zij een armband niet mooi vinden, zullen ze niet zo snel geneigd zijn om deze te gebruiken. Daarbij komen armbanden bij heren minder vaak voor en is het assortiment aan keuze niet zo groot als bij de dames. 

 

Armbanden voor heren

Tegenwoordig wordt er niet meer heel gek opgekeken als mannen een armband om hebben. Dat was vroeger wel anders. Vooral ook omdat grote sterren deze ban hebben gebroken voor mannen en er ook gewoon stoere armbanden voor heren beschikbaar zijn. Stijlvolle armbanden zijn er inmiddels voldoende. Vaak kiezen mannen wel voor andere type armbanden, vooral leren armbanden zijn erg populair. Niet té opvallend, maar toch goed zichtbaar. Het is vooral belangrijk voor mannen dat de armband die ze dragen niet té opvallend is, dat wordt zeker de laatste jaren als niet trendy en hip gezien. Helemaal als je ook al een horloge om je pols draagt is het verstandig zeker niet te overdrijven en te “overdressen”. Als je een smallere pols hebt, is het ook niet mooi om een dikkere armband te hebben. De pasvorm moet namelijk wel goed en mooi zitten.

 

Juwelen en kettingen

Naast armbanden zijn er ook juwelen en kettingen voor mannen die jouw een trendy uitstraling kunnen geven. De kosten voor juwelen en kettingen liggen vaak wat hoger en hebben meestal wel wat meer bling dan armbanden. Gouden kettingen zijn bij steeds meer mannen zichtbaar en ook gouden ringen zie je regelmatig voorkomen (buiten trouwringen om vanzelfsprekend). Voor verschillende contexten en momenten kun je kiezen voor andere juwelen. Tijdens een zakelijke meeting wil je niet met een grote en te opvallende gouden ketting pronken, terwijl een subtiele ketting wellicht wel indruk maakt. Het is dus goed om daar voordat je naar een afspraak toe gaat daar goed over na te denken.