Houdt de man in jouw leven van whisky en wil je hem iets cadeau doen? We hebben hier een aantal tips verzameld die perfect passen bij deze passie. Fit en alcohol gaan goed samen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je hem hiermee achteruit helpt.

Speciale ijsklontjes

Een van de grote dilemma’s van een whiskydrinker. De drank is koud eigenlijk het lekkerst, maar in de koelkast zetten gaat eigenlijk niet en ijsklontjes smelten snel waardoor de whisky verwaterd en de smaakt minder wordt. Hier zijn een aantal dingen voor bedacht. Zo heb je bijvoorbeeld whiskystenen. Deze worden in de vriezer net zo koud als ijsblokjes, maar geven geen water of smaak af. Er zijn ook speciale ijsblokvormen zoals een wedge, die het halve glas bevriest en daardoor niet zo snel smelt en water afgeeft. Een uiterst praktisch cadeau!

Gepersonaliseerd glas

Wie wilt dat nou niet, een gepersonaliseerd drinkglas of een handgemaakte karaf? In een speciale vorm geblazen of met de naam gegraveerd, dit zal zonder twijfel een van zijn pronkstukken worden. Ook een leuk cadeau is een speciale whiskyfles. Deze kan gepersonaliseerd worden door een uniek geprint label, of een aparte vorm. Echt zo’n fles waarvan je geniet tijdens het drinken, en daarna pronkt als vaas op de vensterbank of kast. Of je vult hem uiteraard met iets anders. Een heel universeel en succesvol cadeau!

Whisky memorabilia

Als hij echt van whisky houdt zal hij het ook prachtig vinden om allerlei dingen te hebben die die passie ondersteunen. Zo kun je denken aan een telefoonhoes of tijdschriften. Als er plek is op de muur is een van de meest favoriete cadeaus een whisky-kaart van Schotland, waar de meeste whisky’s vandaan komen. Die zijn vaak nog informatief ook! Mensen die van whisky houden zijn veelal ook liefhebbers van klassiek bruin hout, daar heb je ook veel opties in.

Is hij misschien toch niet zo’n whisky fan? Vind nog veel meer over wat mannen leuk vinden op manneninfo voor inspiratie.