Veel mensen maken gebruik van een telefoonabonnement om te kunnen bellen, sms’en en internetten met hun mobiele telefoon. Voor kinderen is een mobiel abonnement veel minder gebruikelijk, omdat de kans bestaat dat kinderen ver over hun tegoed gaan. Als gevolg hiervan ontvangen de ouders van het kind een zeer hoge telefoonrekening aan het eind van de maand. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om limieten in te stellen, waardoor kinderen niet onbeperkt kunnen bellen, sms’en en internetten. Veel verstandiger is het echter om eerst een te gebruiken. Een ideaal cadeau voor de verjaardag van uw kind!

Voordelen van een prepaid simkaart als cadeau

Een prepaid simkaart biedt verschillende voordelen. Zo kunt u zelf bepalen welk tegoed u op de prepaid simkaart zet. Daarbij leert uw kind op deze manier in te zien hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data hij of zij per maand kan gebruiken. Met een prepaid simkaart kan een kind immers nooit meer verbruiken dan dat op de simkaart staat, waarmee een hoge telefoonrekening voorkomen wordt. Naarmate het kind zijn of haar mobiele telefoon langer gebruikt kunt u overgaan op een mobiel abonnement. Wellicht een leuk cadeau voor zijn of haar volgende verjaardag?

Een mobiele telefoon bij de simkaart geven

Wanneer u een prepaid simkaart niet voldoende vindt, kunt u de simkaart naast een mobiele telefoon geven. Bij het kopen van een losse mobiele telefoon is het verstandig om een ouder model te kopen. Deze zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan de nieuwste modellen, die veelal gecombineerd worden met een mobiel abonnement. Mocht u toch voor een van de nieuwere modellen willen gaan dan is het raadzaam om voor een tweedehands of refurbished toestel te gaan. Deze toestellen zijn vaak nog van een goede kwaliteit, maar aanzienlijk goedkoper! Er zijn verschillende websites waarop deze toestellen worden aangeboden.