Zeker in de zomer wil je een plek hebben om heerlijk tot rust te kunnen komen na een lange werkdag. Er zijn verschillende manieren om zo’n ontspannende ruimte te creëren! Denk aan de aanleg van een mooi gazon, waar je heerlijk op een handdoek kunt liggen of vanuit je tuinstoel kunt genieten van de ondergaande zon. In de regen is het echter niet fijn om op het gazon te moeten zitten. Een veranda kan in dit geval de oplossing voor je zijn. Geef een veranda cadeau aan je partner om hem of haar te verrassen na een jaar lang te hebben gewerkt.

Een veranda op maat laten ontwerpen

Iedere woning is anders, net als dat de vorm van ieder terras of iedere tuin anders zal zijn. Dit maakt dat het vaak onverstandig is om voor een standaardmodel veranda te kiezen, die je tegen een buitendeur aan laat maken. Laat een veranda op maat ontwerpen om er zeker van te zijn dat de veranda aansluit bij de beschikbare ruimte op je terras of in de tuin. Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het ontwerpen en produceren van een veranda voor in de tuin. Bij het ontwerp kun je vaak uit verschillende soorten hout kiezen.

Mogelijkheden van een veranda

Een veranda is doorgaans een kleine verhogen boven het terras, die gemaakt wordt van hout. Het hout geeft de veranda een gezellige, natuurlijke uitstraling. Zorg er wel voor dat de kleur van het hout aansluit bij de stenen van je buitenmuur. Een te groot contrast tussen beide materialen/kleuren kan je terras een rommelige uitstraling geven. Op de veranda kun je een tuinset, bloempotten en andere leuke accessoires plaatsen. Het kan een goed idee zijn om eerst alleen een bloempot als cadeau te geven, wat een stille hint is voor de renovatie van het terras.