Ben je van plan om voor je partner of voor je vriend of vriendin een gouden of een zilveren ring te kopen? Zeker een gouden ring is een belangrijke investering zodat je best een juiste keuze maakt. Dat is overigens ook zo bij een zilveren ring kopen. Kies dan zeker niet hals over kop en neem de nodige tijd om een goede keuze te maken. Het is goed om rekening te houden met enkele belangrijke factoren om een (dure) miskoop te voorkomen. Een zilveren of gouden ring kopen doe je makkelijk online. Vergelijk online alle interessante aanbiedingen, zo kun je heel wat op je beschikbaar budget besparen. Een zilveren of gouden ring koop je makkelijk online. Je maakt dan rustig je keuze van thuis uit en wordt daarbij door niemand gestoord.

 

Online ringen kopen: Kies de juiste maat 

Of je nu een zilveren of een gouden ring online koopt, het is belangrijk dat je weet welke maat ring je nodig hebt. Als je online een ring koopt is dat makkelijk. Elke gespecialiseerde en veilige website in de verkoop van zilveren en gouden ringen beschikt over een eigen matentabel. Wanneer je al over een goed passende ring beschikt is het makkelijk om je ringmaat te bepalen. Met dan de binnendiameter van je ring zonder de rand van je ring mee te rekenen. De afstand die je meet komt overeen met je ringmaat. Ook zonder passende ring kun je makkelijk je ringmaat meten. Dat doe je met de ringmaat tool. Die vind je op iedere betrouwbare webshop die ringen online verkoopt.

 

Een zilveren ring online kopen

Wil je een zilveren ring online kopen? Dan hou je best rekening met enkele belangrijke factoren om een miskoop te voorkomen. Net zoals goud is ook zilver een waardevol edelmetaal. Voor sieraden zoals een zilveren ring wordt  Wanneer zilver gebruikt wordt voor sierraden, is het meestal geen puur zilver. Dit omdat zilver best zacht is. Om het wat harder te maken mengen ze diverse metalen met het zilver. Een zilvergehalte van 92,5 procent is ongeveer het hoogst haalbare. Daarna volgt een gehalte van 83,5 procent zilver. Dan heb je nog de verzilverde ringen, ook wel “silver plating” genoemd. Dit zijn ringen gemaakt van een bepaald metaal, met daarover heen een laagje zilver. Deze zijn te koop voor lagere prijzen. Welke ring je ook kiest, zilveren objecten blijven dingen die je regelmatig zal moeten reinigen met een aangepaste zilverpoets. Dit omdat zilver nogal snel aanslag krijgt.

 

Een gouden ring online kopen

Net als zilver is ook goud een edelmetaal. Om gouden sieraden zoals ringen harder te maken wordt ook aan goud andere metalen toegevoegd. In Nederland en in België zal je niet vaak hoger dan 18 karaat of 15 karaat vinden. Puur goud heeft 24 karaat en is zo zacht dat je er zelfs geen stenen kunt inleggen. Vind je een gouden ring die best goedkoop is? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een sierraad dat niet van puur goud is. Hoogstwaarschijnlijk is gemaakt van een ander materiaal met daarover heen een dun laagje goud.

 

Is het een goede investering om een ​​goedkope ring te kopen? 

Velen kopen gouden ringen als investering, maar dan gaat het wel om puur goud. Goedkope gouden ringen en zilveren ringen tellen niet echt als investering in die zin. Je koopt een gouden ring online om te dragen als modeaccessoire.