Wanneer iemand z’n rijbewijs gehaald heeft, kan het een leuke traditie zijn om hem of haar een auto cadeau te geven als ouders. De aanschaf van een auto brengt echter de nodige kosten met zich mee! Niet alleen voor jou als gever, ook voor de ontvanger zitten er kosten aan een auto verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de vaste lasten voor een autoverzekering en de wegenbelasting, de benzinekosten en natuurlijk de kosten voor het onderhoud aan de auto. Om deze kosten niet te hoog op te laten lopen, is het raadzaam om bij deze eerste auto voor een instapmodel te kiezen.

 

Een goedkope auto als cadeau geven

Bij het zoeken naar een goedkope auto om als cadeau aan een geslaagde te geven is het sterk af te raden om voor het goedkoopste model te kiezen. Een goedkope auto brengt het nadeel met zich mee dat de kwaliteit vaak niet heel goed is, of dat de auto hoge onderhoudskosten met zich meebrengt na de apk-keuring. Dit geldt in het bijzonder voor een tweedehands auto die via een particuliere verkoper wordt aangeschaft. Verstandiger is het om een occasion van een autodealer als cadeau te geven. Een autodealer heeft de auto vaak goed onderhouden en gecontroleerd. Daarbij rekenen autodealers normaliter een eerlijke prijs voor de auto.

 

Autolening voor de aanschaf van een auto

Om de aanschaf van een auto te kunnen bekostigen kan het verstandig zijn om hier een autolening voor af te sluiten. Een autolening afsluiten kan bij verschillende partijen, die op hun website meer informatie geven over de werking van de autolening. Denk aan de aflossingstermijn van de lening en bijbehorende rentekosten. Het fijne aan een autolening is dat de lening vaak niet heel hoog is, waardoor je deze snel hebt afgelost. Kortom, maak gebruik van een autolening om een auto cadeau te doen na het behalen van een rijbewijs.