Hardnekkige rokers kennen we allemaal wel binnen onze omgeving. Maar wat als het nu om een direct familielid gaat, of goede vriend? Iedere roker wil heimelijk op den duur stoppen met roken. Waarom een vrijwel kansloze, dodelijke gewoonte voortblijven zetten? Vanzelfsprekend is de roker zich hier ook van bewust. Maar ja, stoppen? Het is zó moeilijk. Volgende maand, of volgend jaar: dan stopt de roker. Het moment blijft maar vooruit geschoven worden. Want wist u dat stoppen met roken nog vele malen zwaarder aanvoelt voor de roker, dan op dieet gaan voor mensen met overgewicht (helaas, we spreken uit eigen ervaring). Maar ja, het moment van stoppen met roken, dat moet een keer gebeuren. 
 

E-sigaret cadeau geven …

 
  • De e-sigaret is een penvormige, elektrische verdamper, wat de e-liquid verdampt via een verwarmingselement. Dit element zit in de clearomizer (e-liquid tankje) van de e-sigaret. Druk je op het aanwezige knopje, dan krijgt het element stroom via de batterij wat de e-liquid verdampt. Nu kan de damp ingeademd worden en wordt er gedampt via de e-sigaret. 
  • Een e-sigaret vormt hiermee een handig, zij het tijdelijk, alternatief voor de tabaksigaret. E-sigaretten, let op, bevatten eveneens nicotine (wat de verslaving in principe in stand houdt). Echter, er zijn echter ook e-liquids (de vulstof) verkrijgbaar zónder de aanwezigheid van nicotine. 
  • Er zijn verscheidene soorten e-sigaretten verkrijgbaar. Van wegwerp sigaretten, tot multifunctionele e-sigaretten, waarbij ook andere apparatuur opgeladen kan worden en die variabel in te stellen zijn op het verdampingsproces. Zo kan de gebruiker zelf de kracht bepalen van inhalatie. Het gaat hier om de variabele voltage e-sigaret. 
  • Daarnaast is er ook een zeer ruime keuze uit e-liquids verkrijgbaar. Praktisch ieder voorkomende -prettige- smaak is verkrijgbaar, denk hierbij aan: Allerhande tabaksmaken, snoepsmaken (van ijs tot lolly e.d.), fruitsmaken, mintsmaken, liquids zonder nicotine, liquids die zelf te blenden zijn, Nederlandse e-liquids. 
 

Wist u dat …