Op steeds jongere leeftijd krijgen kinderen een smartphone van hun ouders. Vaak wordt dit gedaan vanwege veiligheidsredenen. Indien er namelijk iets gebeurt, dan kunnen de kinderen hun ouders opbellen of een bericht sturen. Het is dan ook een prettig gevoel voor de ouders als ze weten dat het goed gaat met hun zoon of dochter. Echter blijft er wel een dilemma over en dat is welke smartphone een ouder aan zijn kind gaat geven. Waarschijnlijk gaat de voorkeur uit naar een telefoon die tegen een stootje kan omdat kinderen soms nogal wild zijn en daardoor een smartphone snel stuk kan gaan. Het kind wilt natuurlijk een smartphone die helemaal van deze tijd is en is voorzien van de beste technologie├źn. Is dit wel een verstandig keuze? En wat voor abonnement moet een kind erbij hebben? Hier wat praktische tips.

Keuze telefoon

Zoals aangegeven kiezen ouders waarschijnlijk voor een telefoon die wat meer kan hebben. Kinderen willen nog weleens wild gaan spelen of gaan voetballen met de smartphone in de broekzak. De kans op ongelukken is dan natuurlijk wel aanwezig. Daarom willen ze vaak een telefoon geven die makkelijk de klappen kan opvangen en waar de kans op beschadigingen minder groot is. De kinderen daarentegen willen liever een smartphone van het een bekend merk en die hypermodern is. Echter zijn deze toestellen vaak wat kwetsbaarder en is de kans op schade aanzienlijk groter. Voor ouders is het dus de taak om goed na te denken over welke telefoon ze aan hun kinderen geven. Want het staat buiten kijf dat jongeren een smartphone in hun bezit moeten hebben. Soms ligt het gevaar nu eenmaal op de loer en dan is het altijd handig om een telefoon op zak te hebben.

Keuze abonnement

Naast de telefoon moeten ouders ook nadenken over het soort abonnement of zelfs helemaal geen. Een prepaid simkaart kan in sommige gevallen zelfs goedkoper zijn. Anderzijds zijn ook een optie. Voor beide mogelijkheden hoeft er maandelijks niet zoveel betaald te worden. Met prepaid wordt er eenmalig een bedrag betaald terwijl je met sim only maar een paar euro per maand kwijt bent. Denk dus goed na over de keuzes, maar geef ieder geval een telefoon met abonnement of prepaid simkaart cadeau!