Hoe verder je in je zwangerschap komt, hoe meer je buik je in de weg gaat zitten.  Door de omvang en het gewicht van je buik weet je niet hoe je moet liggen. Omdat je geen ontspannen lighouding kan vinden, wordt slapen een probleem, zeker als je gewend bent om op je buik of rug te slapen. Koop een zwangerschapskussen en ontdek dat je niet meer hele nachten ligt te woelen, maar kan je genieten van een heerlijk ontspannen nachtrust. Je kunt een zwangerschapskussen natuurlijk cadeau geven aan een vriendin of zus. Wedden dat ze hier super blij mee zal zijn?

Wat is de beste slaaphouding?
Tijdens je zwangerschap kan je het beste op je linker zij slapen, met je benen gebogen. In deze houding is de doorbloeding naar de placenta het best. Maar als je normaal een rug- of buikslaper bent, is de kans groot dat je in je slaap omrolt. Dit omrollen kan je voorkomen met een zwangerschapskussen.

Het ideale zwangerschapskussen
Er zijn verschillende soorten zwangerschapskussens:

 Grote kussens in een u-vorm – Hier kan je helemaal in gaan liggen, waarbij zowel je buik als je rug ondersteund worden. Deze zwangerschapskussens zijn perfect als je niet gewend bent om op je zij te slapen. Doordat je er helemaal in ligt, kan je niet omrollen. Omdat dit kussen je ook steun geeft in je rug en nek, is dit een goede keuze als je last hebt van nek- en/of rugklachten.
 Kussens in de vorm van een slurf – Je kan ze onder je buik en tussen je benen leggen. Het  geeft dan steun aan je buik.
 Kleine kussens voor onder je buik. Je kan ze makkelijk meenemen, zodat je overal even kan gaan liggen. Behalve de vorm is ook de vulling van een zwangerschapskussen erg belangrijk voor een goede nachtrust.

Zwangerschapskussen, de vulling
Bij matrassen heeft iedereen zijn eigen voorkeur voor hard of zacht. Hetzelfde geldt voor zwangerschapskussens. De hard- of zachtheid wordt bepaald door de vulling van het kussen. Er zijn drie soorten vullingen:

 EPS-parels – Een stevige vulling, die zich aanpast aan de vorm van je lichaam.
Polyester – Een zachte vulling, die erg comfortabel ligt, maar minder steun geeft dan de EPS-vulling.
Micromax – Heeft een beetje van de stevigheid van de EPS-korrels en de zachtheid van de polyester vulling.

Als de baby er eenmaal is, kan je je zwangerschapskussen gebruiken als voedingskussen. Het geeft dan steun aan de baby tijdens de voeding. Om de nieuwe fase in je leven in te luiden, kan je een nieuwe hoes om het kussen doen, in een andere kleur of print. Het is dan alsof je een nieuw kussen hebt. Maar een extra hoes is ook gewoon handig voor als je de hoes wilt wassen.

 

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Rinko De Jong), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.