Er komt een verjaardag of een jubileum aan. Hartstikke leuk, veel gezelligheid met vrienden, kennissen en/of familie. Hoe leuk het ook is, het blijft altijd lastig om een mooi cadeau uit te zoeken. Een cadeaubon, een luchtje of een verzorgingspakket zal de jarige vast al wel ontvangen. Een echt uniek cadeau is daarom een mooie stedentrip ergens in Europa. Wij geven hieronder een overzicht van de mooiste steden die je bezoekt in dit continent en die tegelijkertijd goed betaalbaar blijven.

Welke steden in Europa geef je als cadeau?

Het mooiste zou natuurlijk zijn wanneer de ontvanger jou meeneemt tijdens het bezoeken van de stad. In dat geval heb je er zelf ook nog iets aan. Wanneer je dit cadeau aan je partner geeft dan is de kans groot dat jullie samen gaan, maar indien je dit aan iemand anders geeft dan wordt deze kans al snel wat kleiner. Om ervoor te zorgen dat je een stad kiest die het waard is en toch betaalbaar blijft hebben we hieronder een aantal tips. Voor meer inspiratie lees je alles over stedentrips op Europa-vakanties.nl.

Een echte aanrader is een bezoek aan Berlijn. Berlijn is een van de meest interessante steden in Europa. Het kent een bijzondere geschiedenis waar vandaag de dag nog veel van te zien is, zoals de Berlijnse muur bij de East Side Gallery en op veel andere plekken in de stad. Daarnaast is de stad vol met musea en tentoonstellingen. Het uitgaansleven is bovendien ook niet slecht! Het barst er van de clubs en cafés. Omdat het uit de geschiedenis gedeeltelijk een Oost-Europese stad is, is het er allemaal goed betaalbaar. De locatie is gunstig en je bezoekt Berlijn al met de trein of met de bus.

Praag staat bij veel mensen ook bovenaan het lijst. Je bezoekt de stad al goedkoop met een bus of met de trein. Vliegen is ook een goedkope optie. Praag is goedkoper dan de meeste steden is Nederland en er is bijzonder veel te beleven. De stad Boedapest is vergelijkbaar met Praag. Er is veel te doen en het is er goed betaalbaar. Het bereiken van de stad is vaak alleen wat prijziger.

Italië zit ook vol met boeiende en goed betaalbare steden. Naast Rome, Milaan en Venetië (die relatief duurder zijn) is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Napels, Bologna, Florence of Palermo. Tot slot zijn de steden Lissabon en Porto in Portugal ook een aanrader.