Bijna iedereen ziet kerst als de mooiste periode van het jaar. Je bent in deze tijd gezellig met je familie om samen lekker te eten, herinneringen op te halen en vaak elkaar mooie cadeaus te geven. Wanneer je toevallig in het afgelopen jaar een kindje hebt gehad, is dit alles nog specialer! De eerste kerst met je kindje is een heel bijzonder moment. In dit artikel lees je een paar tips om het eerste kerstfeest van je kindje onvergetelijk te maken. 

Maak tradities

Hoewel je baby nog niet veel meekrijgt van dit eerste kerstfeest, houdt het jou waarschijnlijk niet tegen om er een geweldig feest van te maken. Een leuke manier om dit te doen, is door een bepaalde traditie te beginnen met het gezin. Dit kan je elk jaar terug laten komen, het is dan echt ‘jullie’ dingetje. Enkele ideetjes die je kunt uitvoeren zijn: een hand- of voetafdruk maken en dit als kerstversiering gebruiken, een groeimeter maken (in kerstsfeer) om te zien hoe veel je kindje de afgelopen jaren is gegroeid, of ieder jaar een leuke kerstpyjama, of kerstsokken cadeau geven!

Denk aan de kerstboom

Een kerstboom is een vast onderdeel van het kerstfeest. Maar met een kruipende baby in huis kan dit wel voor wat problemen zorgen. Het is belangrijk om de boom op een plek te zetten waar je kindje niet makkelijk bij kan. Zo voorkom je dat er ongelukken gebeuren.

Maak persoonlijke kerstkaarten

Persoonlijke kaartjes zijn meestal de leukste kaartjes. Hoe leuk is het om kerstkaarten te maken met een mooie foto van jouw baby erop? Je kunt natuurlijk ook een foto maken met het hele gezin, in kerstsfeer. Zo kan je iedereen op een persoonlijke manier fijne feestdagen wensen! Het is bijvoorbeeld een leuk idee om met het hele gezin in een foute kersttrui op de foto te gaan, en deze als kerstkaart te gebruiken!