Weet jij het nog? Vorig jaar had Apple nogal wat problemen met de iPhone 6. Sommige van deze iPhones konden iets verder doorbuigen dan dat de bedoeling was. Het voorval werd dan ook al snel omgedoopt tot bendgate. Gelukkig hadden maar een paar iPhones last hiervan en waaide de storm voor de Amerikaanse smartphonefabrikant al snel over.

 

Alleen lijkt het er nu op dat Apple weer afstoomt op een bendgate. Bewust deze keer! Dat moeten we er wel even bij melden. Apple heeft namelijk onlangs het patent gekregen op een futuristische iPhone die buigbaar is en opgevouwen kan worden.

 

Ben jij per ongeluk op jouw iPhone gaan zitten? En bleek jouw iPhone niet zo buigbaar als je dacht? Dan heb je natuurlijk een nieuwe nodig, maar daarvoor wil je natuurlijk niet de hoofdprijs betalen. Kies dan voor een refurbished iPhone van . Alleen voordelen van nieuw, alleen betaal je hiervoor wel een aantrekkelijke prijs.

 

Driemaal is scheepsrecht

Volgens Patently Apple, een blog over de laatste nieuwtje omtrent Apple, is het niet de eerste keer dat de Amerikaanse smartphonefabrikant patent aanvraagt voor een buigbare iPhone. Twee keer eerder zou deze aanvraag afgewezen zijn. Maar driemaal is scheepsrecht: de laatste patentaanvraag is goedgekeurd.

 

Wat kunnen we verwachten van een buigbare iPhone?

Eigenlijk is er niet veel meer bekend dan dat het patent is goedgekeurd. Het enige dat nog meer naar buiten is gebracht, is het materiaal dat waarschijnlijk voor deze toepassing gebruikt gaat worden. Dat zou namelijk keramiek zijn. Dit zou in lijn zijn met andere geruchten en patentaanvragen omtrent een nieuwe iPhone. Gespeculeerd wordt namelijk dat Apple bezig is met een Apple Watch en iPhone van keramiek.

 

Niet de enige buigbare smartphone van de toekomst

Apple lijkt niet de enige die bezig is met een flexibele smartphone. Ook concullega Samsung zegt zelf hard bezig te zijn aan een buigbare smartphone. Deze zou volgens de geruchten zelfs al in 2017 op de markt komen.

 

Ook Lenovo is bezig met een buigbare smartphone. Dit bedrijf liet onlangs al een werkend prototype zien, dat gebruikt kan worden voor een smartphone, maar ook als horloge gedragen kan worden. Al duurt het nog even voordat dit model op de markt gebracht gaat worden. Lenovo hoopt dat dit binnen 5 jaar gebeurt.

 

Er zit wel een verschil tussen de twee buigbare smartphones. De smartphone van Samsung vouwt waarschijnlijk met het scherm naar binnen. Bij Lenovo zit het beeldscherm juist aan de buitenkant van de vouw en dat zou het technisch gezien moeilijker maken om dit te verwezenlijken.