Sinds de drone in populariteit toenam onder consumenten, is er één droneontwikkelaar die er met kop en schouders bovenuit steekt: het Chinese DJI. In een moordend tempo komt het bedrijf met innovaties waarmee het concurrerende drones ver achter zich laat.

 

Met de DJI Phantom-serie gooide het bedrijf al hoge ogen, maar met de komst van de DJI Mavic Pro weet het pas echt te imponeren. Sterker nog, met de huidige technieken grenst de drone aan perfect.

 

Stabiliteit, snelheid, bereik en gebruiksgemak

De DJI Mavic Pro combineert eigenlijk alle factoren die belangrijk zijn voor een drone. Iets wat tot voor kort niet direct gezien werd als een mogelijkheid voor drones die niet duizenden euro’s mochten kosten. Zo waren het vooral de grote drones die stabiliteit hadden vanwege het formaat, terwijl de kleinere drones snel waren en makkelijk mee te nemen zijn.

 

De Mavic Pro combineert dit allemaal. De drone is opvouwbaar, ontzettend stabiel dankzij allerlei sensoren, zeer snel, heeft een groot bereik en is ook nog eens makkelijk in het gebruik. Een groot voordeel is bovendien dat de interne software niet statisch is: DJI kan updates doorvoeren vanuit China die via de smartphone app simpel geladen worden op de drone. Zo kan het dus zijn dat je in de loop der tijd meer functionaliteiten krijgt met je drone.

 

Het geld waard?

Een drone met zoveel functionaliteiten komt natuurlijk ook met een prijskaartje. De is met zo’n € 1100,00 á € 1200,00 een vrij dure drone, hoewel nog enkele andere modellen duurder zijn. Daarmee is het niet direct een instapmodel.

 

Toch is de drone naar onze mening het geld waard. Je kunt ontzettend veel met de drone en raakt er niet snel op uitgekeken door de diverse functie. De drone gaat lang mee en heeft een goede accuduur. Het is een investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben.