Hoewel waarschijnlijk iedereen er wel één zou willen hebben, is een eigen spabad niet voor iedereen te betalen. Of pas na heel lang sparen. Gelukkig zijn er ook veel goedkopere modellen verkrijgbaar met fikse kortingen, die de luxe van een eigen spa toegankelijk maken voor iedereen.

Spabaden

Voor een gemiddeld spabad betaal je algauw een paar duizend euro; voor de meesten een hele investering, waar je niet altijd direct het geld voor hebt. Maar gelukkig kom je met een beetje zoekwerk en oriëntatie ook veel goedkope tweedehands modellen of scherpe tegen. Je kunt dan voor een vriendelijke prijs genieten van alle wellness en luxe die een eigen spa te bieden heeft. En dat is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond, zo blijkt uit recent onderzoek.

Spa en gezondheid

Iedereen zal de ontspannende werking van een spa beamen, maar wat niet iedereen weet, is dat de baden ook spier- en gewrichtspijn kunnen verlichten. De bruisende massages en het warme water ontspannen de spieren, verbeteren de bloedsomloop en zorgen voor een mindere belasting van de spieren en gewrichten. Het wordt onder andere reumapatiënten dan ook vaak aangeraden om regelmatig een bad te nemen in een spa. Maar ook gezonde mensen kunnen gebaat zijn bij deze baden. Het kalmerende effect van een spa kan de slaapkwaliteit verbeteren. Door voor het slapen gaan een bad te nemen in de spa, wordt je de volgende dag fitter wakker. Deze voordelen maken van de spa een heus cadeau voor iedereen. En al helemaal als je hem op de kop tikt met een leuke korting.

Kalmerende werking

Een spa is niet alleen goed voor de fysieke gesteldheid, maar ook voor de mentale. We zijn tegenwoordig enorm druk met ons werk, het huishouden, sociale verplichtingen, sport, noem het maar op. Door onze volle agenda’s hebben we amper tijd over om tot rust te komen. Funest, want een beetje me-time is noodzakelijk om even helemaal te kunnen resetten. Met een eigen spa in de tuin of in huis, wordt het een stuk makkelijker om die noodzakelijke me-time in te plannen. Je hoeft immers niet de auto te pakken voor een ritje naar de thermen of het wellnesscentrum, maar kunt gewoon in je eigen woning genieten van dezelfde rust en ontspanning. Door je ogen open te houden voor spa kortingen en acties, wordt dit cadeau voor iedereen toegankelijk.