Tuinafscheiding.

Groene tuinafscheiding komt steeds meer voor in Nederland. Steeds meer zie je de hagen in de nieuwbouwwijken opduiken. Je hebt de wintergroene haagplanten. Deze blijven de hele winter groen en geven hierdoor ook het hele jaar privacy in uw tuin. Ook zijn er hagen die in de winter wel hun bladverliezen en dus kaal zijn in de winter. Een veel voorkomende haag is de haag van coniferen. Er zijn veel verschillende groene tuinafscheidingen. Strak maar ook struiken die in het voorjaar mooie bloemen hebben. De wintergroene tuinafscheidingen zijn meestal heel even kaal om plek te maken voor de nieuwe bladeren. Heeft u een mooie groen tuinafscheiding moe u dit wel elk jaar bij houden door te snoeien. Anders krijgt u een hoge en brede tuinafscheiding. 

 

Groenblijvende struiken

De wintergroene struik blijft de hele winter groen zoals de naam het al zeg. In de winter blijven de bladeren of naalden aan de struik. Zo heeft u in de winter toch nog groen in de tuin. Een wintergroene struik is een zeer geschikte struik voor een mooie tuinafscheiding. Hij geeft het hele jaar privacy en beschutting in de tuin! 

Een wintergroene struik is het hele jaar door te planten. In de zomer word het in pot geleverd.

 

Groenblijvende heesters.

De groenblijvende heesters is er in vele soorten en maten. De heesters heeft vanaf de kluit direct meerdere takken. Het grondsoort is voor de groenblijvende heester niet belangrijk. Hij groeit en bloeit op elk grondsoort. Doordat ze groenblijvend en blad houdend zijn is het ene zeer geschikte struik voor een haag. Doordat hij in de winter zijn blad behoud blijft hij het hele jaar beschutting en privacy geven. Ook worden ze vaak in borders en perken gepland. Ook als bodembedekker doen ze het goed. Er zijn heesters die enorm groot / hoog worden. Tot wel 4 meter. Bij goed snoeien zijn de heester ook laag te houden. De heester is ook een

struik die zich makkelijk in allerlei vormen laat snoeien.