Een goed cadeau voor iemand vinden is vaak lastig. Een mooie bos bloemen is leuk, maar na een paar weken kan je het weggooien. Je kan je veel beter concentreren op het kopen van een functioneel cadeau, zodat iemand er ook echt wat aan heeft. Wat dacht ervan op beddengoed cadeau te geven?

Waarom beddengoed cadeau geven?

Wist je dat een mens ongeveer een derde van zijn leven slapend doorbrengt? Elke nacht breng je gemiddeld zo’n 8 uur door in je bed. Dan is van groot belang dat je een goed bed en matras hebt, maar ook dat je mooi en fijn beddengoed hebt. Niets is er zo vervelend om na een lange werkdag in een muf bed te moeten stappen.

Zo is het materiaal van beddengoed belangrijk omdat je natuurlijk wilt dat je dekbedovertrek goed ademt, zodat je ook in een warme zomer nog comfortabel in bed kunt liggen. Maar ook het uiterlijk is van belang, je slaapkamer is een plek van rust en je wilt dat het er mooi uitziet.

Daarom is het zo leuk om beddengoed cadeau te geven. Een dekbedovertrek is niet iets wat je zelf snel nieuw gaat kopen, het is dermate leuker om het als gift van iemand te krijgen. Elke keer als de gelukkige z’n slaapkamer inloopt wordt hij of zij weer een beetje herinnerd aan het leuke cadeau dat je hebt gegeven.

Verschillende maten

Als je beddengoed cadeau wilt geven, moet je natuurlijk wel eerst nagaan wat de maten zijn die je moet kopen. Er zijn gigantisch veel soorten en maten. Een standaard 1-persoonsovertrek is 140×200 centimeter. Maar je hebt ook een dekbedovertrek van 260×220 centimeter, een van de grootste maten die er is. Probeer er dan ook achter te komen wat voor maat iemand heeft, voordat je het cadeau aanschaft. Gelukkig is het bij de meeste winkels mogelijk om te ruilen als je per ongeluk toch de verkeerde maat hebt aangeschaft.

Al met al is beddengoed cadeau doen een veel beter idee dan dat je in eerste instantie denkt. Het is super functioneel en de gelukkige zal er veel gebruik van maken. Enkel de maat is iets waar je even op moet letten.