De beste beamers

Bent U op zoek naar de beste beamers? Een nieuwe beamer kiezen ligt geheel aan waarvoor U het gebruik en de grootte van het budget. Ten eerste moet u zich wellicht afvragen wat wil ik precies met de beamer doen. Wat verwacht ik van de beamer? Hieronder vindt U ons advies over de belangrijkste aspecten bij de het kopen van een beamer.

Lumen en beamers?

De lichtopbrengst van de beamer wordt aangeven in lumen. Deze lichtopbrengst wordt uitgedrukt in de niveau ANSI. De hoeveelheid licht die op het scherm valt is verantwoordelijk voor de klasse van het beeld. Bij een hoge ANSI niveau heeft een vaker een beter beeld in een lichte ruimte. Bij een lage ANSI niveau zult u de kamer meer moeten verduisteren. Of de lichtopbrengst voldoende is, hangt af van de oppervlakte van het scherm en de hoeveelheid licht in de ruimte. Als de ruimte waarin wordt geprojecteerd wordt verlicht, heeft U vaak meer projectieschermen nodig.

Welke beeldkwaliteit kies ik?

De beeldkwaliteit van een beamer wordt berekend aan de hand van het aantal pixels waaruit het beeld op het scherm is gemaakt. Bij een lage kwaliteit is het beeld niet zo scherp. Bij de keuze voor een kwalitatieve beamer zal het beeld dus een stuk beter worden. De beeldkwaliteit is onder te verdelen in een aantal verhoudingen. Vroeger was het formaat nog 4:3 was, hedendaags wordt er veel meer voor het breedbeeld formaat van 16:9 gekozen.

De beste klasse?

Om de beste kwaliteit van het beeld te bereiken kiest U voor een van de  HD beamers van beamerwinkel.com.  Hier heeft U alle keuze uit beamers en bijbehorende accessoires van de beste merken.

 .