Wanneer je zelf nog geen kinderen hebt, en je gaat op kraamvisite dat is het soms best een lastige opgave om een geschikt cadeau te vinden. Er zijn al snel kleine fouten die je maakt, zonder dat je het zelf door hebt. Een van de meest gemaakte fouten is het geven van de baby kleding,  vaak zijn deze dan te klein of juist veel te groot, te warm of te koud voor de baby. Hierdoor worden de kleertjes die cadeau zijn gegeven vaak helemaal niet gebruikt door de ouders.  Wij zetten even wat handige tips op een rijtje om dit soort foutjes te voorkomen!

 

Babykleding maten

Bij de meeste pasgeboren baby’s is de maat 50. Maar, dit is natuurlijk ook de maat waar ze het kortste in zitten. Baby’s groeien namelijk erg snel in de eerste periode.

Zo groeien ze al erg snel door naar maat 56, dit is dan ook de meest praktische maat voor een kraamcadeau. Wil je er erg zeker van zijn dat je cadeau ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden? Ga dan voor de zekerheid voor een maat 62.

Deze passen de meeste baby’s ongeveer rond een maand of 3-4. Hou er dan wel rekening mee dat het dan waarschijnlijk wel een ander seizoen is!

 

Het seizoen

 

Veel mensen geven hartstikke leuke kleertjes cadeau, maar dan wel voor het verkeerde seizoen. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat een baby altijd dikke en warme kleertjes nodig heeft, maar dit is in de zomer helemaal niet het geval.

Dit geldt namelijk alleen voor de eerste twee weken, daarna kan de baby zichzelf al prima op temperatuur houden. In de winter, moeten de kleertjes natuurlijk wel warm genoeg zijn, let dus hiervoor wel op de dikte van de kleding.

 

De juiste keuze maken

 

Het geven van kleertjes als kraamcadeau is altijd een goed idee. Baby’s gaan namelijk in de eerste weken zo snel door de kleertjes heen. Ook is het aanbod voor leuke kleertjes erg groot. Ga je voor rompertjes, dan kies je het beste voor de hemdsmouw-variant. Die met lange mouwen en die met dunne schouderbandjes zijn onder ouders het minst populair. Wordt de baby in de winter geboren, dan zijn rompertjes met lange mouwen wel een leuk idee!  Of je kiest voor ‘veilige’ kleertjes: met name truitjes, shirtjes en broekjes zijn al snel goed.