Op zoek naar een leuk en origineel kado voor een peuter? Het is erg lastig om te bedenken waar peuters van twee of drie jaar nou echt blij van worden. Er is ontzettend veel keuze als het gaat om cadeaus voor peuters. Toch kan het lastig zijn om een geschikt cadeau te vinden. Daarom geven wij 5 kadotips voor peuters ter inspiratie!

1. Speelgoed

Speelgoed. Natuurlijk is dit altijd een leuk cadeau om te geven. Voor elke peuter is er wel speelgoed te vinden dat past bij zijn of haar interesses. Is hij of zij een liefhebber van zelf dingen bouwen? Dan zijn Duplo blokken een goed idee. Wil je de fantasie stimuleren? Denk dan aan verkleedkleding. Elke peuter van twee á drie jaar houdt ervan om in zijn eigen fantasiewereld te spelen. 

2. Prentenboeken

Als het gaat om boeken dan kan je eigenlijk niet zo veel fout doen. Er is altijd wel een leuke prentenboek voor peuters te vinden dat geschikt is als cadeau. Het leuke van een prentenboek is dat je er eigenlijk niet genoeg van kunt hebben. Voor peuters is er niets leuker dan regelmatig een andere boek door te bladeren.

3. Knutselspullen

Lekker creatief bezig zijn is iets wat peuters graag doen. Ook voor ouders is het leuk om eens creatief te knutselen samen met je kindje. Knutselspullen cadeau geven is dan ook altijd een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan klei, vingerverf of een kleurboekje.

4. Poppen

Een populair cadeau voor twee en driejarige peuters is een pop. Zowel meisjes als jongens vinden het leuk om poppenmoeder of vader te spelen. Een pop kan een heel leuk cadeau zijn om te geven en zal ongetwijfeld voor uren speelplezier zorgen.

5. Buitenspeelgoed

Lekker spelen in de buitenlucht is hartstikke gezond voor peuters. In de tuin kunnen peuters zich vaak urenlang vermaken met een schommel, zandbak, loopfiets, watertafel of ander buitenspeelgoed.