Je bent op zoek naar een thee cadeau voor een theeliefhebber? Dan kan je natuurlijk niet met traditionele theezakjes van de supermarkt aankomen. In dit artikel vind je de beste tips voor een theekado voor echte theeleuten!

1) Ga voor losse thee

Een echte fanatieke theedrinker geeft niet om gemak van bereiding. Het maken van de thee zelf is een ervaring. Daarom staan ze open voor losse thee.

2) Theesoorten

Alle theesoorten zijn gemaakt van de Camellia Sinensis theeplant. Echter door de verschil in verwerking bestaat er groene, witte, oolong, zwarte en pu erh thee. Veel theeliefhebbers genieten van alle soorten, hoewel er ook mensen zijn die alleen 1 soort drinken.

3) Ontdekt speciale thee accessories

Een simpele theepot of mok, die hebben de meeste mensen al. Ga voor special servies dat kan helpen bij het maken van losse thee. Denk bijvoorbeeld aan een (of theezeefje) voor de beginnende losse thee drinker tot wel een Yixing theepot of gaiwan (een kopje met deksel) voor gevorderden.

4) Blend of single origin?

Theedrinkers kan je verdelen in twee groepen. De ene groep houdt meer van thee dat gemixt is met gedroogde kruiden en fruit, terwijl de andere groep liever echte thee drinkt, dat van een bepaalde streek komt. De meeste mensen vallen in de eerste groep, hoewel de tweede groep in de laatste jaren sterk aan het groeien is. Thee wordt namelijk meer en meer vergeleken met een wijn. Het is heel belangrijk je eerst uitvind in welke groep de ontvanger van de thee cadeau valt.

5) Organic & Fair Trade

Sommige theeliefhebber vinden het belangrijk dat de thee een organic of fair trade certificaat hebben. De ander vind het juist weer onzin. Vraag het eerst na voordat je een koopbesluit maakt.

6) Tijd Planning: Direct bestellen uit China

Wees zoals met elke soort cadeau altijd op tijd met het bestellen. Tegenwoordig zijn er ook online shops, zoals die vanuit de productieregio thee kunnen versturen. Om te profiteren van de geweldige prijs-kwaliteit verhouding van deze shops, moet je uiteraard eerder van te voren bestellen.