Een relatiegeschenk geef je aan zakenrelaties waar je een belangrijke relatie mee hebt, of waarmee je bijvoorbeeld een betere band wil opbouwen. Een zakenrelatie is dan een blijk van waardering voor jullie samenwerking. Standaard zakengeschenken zijn voorwerpen zoals pennen of notitieboekjes, maar wil jij écht indruk maken? Ga dan voor een origineel zakengeschenk. Het kan echter best moeilijk zijn om een origineel zaken geschenk te bedenken, dus zoek jij inspiratie, dan ben je hier aan het juiste adres!

Speciale chocolade

Eten is eigenlijk altijd wel een goed cadeau, en wat is er dan lekkerder en meer toegankelijk dan chocolade? Denk hierbij dan aan speciale chocolade zoals bonbons van een chocolatier of een gepersonaliseerd zaken geschenk van chocolade. Bij een chocolatier zoals Friandries kun je chocolade laten personaliseren zo dat er een logo of bijvoorbeeld een bedrijfsnaam op de chocolade gemaakt kan worden. Ook kun je zelf een speciale smaak laten ontwikkelen die bijvoorbeeld past bij jouw bedrijf. De opties zijn eindeloos! Informeer bij een chocolatiers voor de mogelijkheden van een gepersonaliseerd zaken geschenk, en ze zullen je vast graag verder willen helpen. 

Gepersonaliseerde fles wijn

Een fles wijn is sowieso al een leuk cadeau om te geven en te krijgen, maar je kan het extra bijzonder maken door er een gepersonaliseerde fles wijn van te maken. Maak bijvoorbeeld een etiket met je bedrijfslogo of nog leuker, met een gepersonaliseerde boodschap. Je kan het etiket zelf ontwerpen maar je kan het ook laten doen door een bedrijf die gespecialiseerd is hierin. 

Een persoonlijk cadeau per relatie

Je kan er ook voor kiezen om iedere zakenrelatie een ander geschenk te geven. Dit kost wel veel tijd, want je gaat dan voor iedereen apart iets moeten uitzoeken. Heb je hier echter de tijd voor of kan je dit aan iemand anders toewijzen, dan is dit wel een goed idee. Dit toont namelijk aan je zakenrelatie dat je bereid bent om tijd en moeite in diegene te steken en dat je de relatie belangrijk vindt. Denk aan persoonlijke cadeautjes die te maken hebben met de hobby of het bedrijf van je zakenrelatie.