Is er binnenkort een verjaardag, of ben je gewoonweg geïnteresseerd om een cadeautje te geven aan een vriend/vriendin of familielid die toevallig een tuinliefhebber is? Wellicht heeft diegene zelfs zijn/haar eigen moestuintje. Vind je het alsnog maar lastig om een passend cadeau te vinden? In dit artikel worden er enkele tips gegeven om het perfecte cadeau te vinden voor de tuinliefhebbers onder ons.

Een gekruiste/veredelde plant als cadeau

Het kan een geweldig cadeau zijn om een veredelde plant te geven. Royal van Zanten Uganda is een expert in het veredelen/kruisen van planten, ze vertellen kort wat veredeling inhoudt:

Met de nieuwste technieken doen wij onderzoek naar de verbetering van een uitgebreid aanbod aan plantensoorten en natuurlijk ook de verschillende rassen. Op deze manier wordt onder andere de uitstraling en houdbaarheid van een plant verbetert.

Een cadeaubon voor een tuincentrum

Je kan er eigenlijk niet mis mee gaan: een simpel, maar zeker ook nuttig en leuk, cadeau voor iedere tuinliefhebber. Zo hoef je niet zelf naar een tuincentrum te gaan waar je eindeloos rondloopt zonder iets geschikts te vinden, maar kan de persoon gewoon zelf een bezoek doen en zijn/haar favoriete tuinspullen halen. Dit kan tuinmeubilair zijn, maar ook enkele bloempotten of zelfs een appelboom. Je weet nooit zeker wat iemands plannen zijn voor de tuin dus het kan verstandig zijn om in plaats van te hopen dat je iets goeds uitzoekt een cadeaubon te geven.

Een barbecue

Iedere tuinliefhebber is constant bezig in de tuin, vooral in de lente en zomer. Een perfecte afmaker van de dag is een gezellige barbecue organiseren, het kan dus ook erg leuk zijn om een nieuwe barbecue cadeau te doen. Heeft diegene al een goede barbecue? Wellicht is het leuk om een vuurkorf of dergelijk cadeau te geven.